keuzepagina-foto-album-Janke-Lameris Janke Lameris Janke Lameris, zangers uit Assen. Janke Lameris Foto-album-Janke-Lameris Janke Lameris, zangers uit Assen. Janke Lameris, zangers uit Assen.

Optreden in Tienelswolde te Zuidlaren. Mijn nicht Betty is daar activiteitenbegeleidster. Betty is jarenlang actief geweest als zangeres van verschillende bands in het Noorden. Zij werkt momenteel aan een avondvullend programma van eigen cabaret- en liedteksten. Onze hele jeugd hebben wij in Assen naast elkaar gewoond. We hebben beiden gitaar leren spelen van mijn vader…. En we hebben samen ook vaak gezongen… Natuurlijk hebben we dat bij dit optreden ook nog even gedaan.

Derk en Trui Tolner zijn 60 jaar getrouwd!!!

Wat ik eigenlijk nooit doe, is zingen op een bruiloft… Daar heb ik gewoon het repertoire niet voor, vind ik. Maar na overleg met dochter Janny heb ik besloten deze avond toch te verzorgen met een aangepast repertoire. Het was heel erg gezellig, er werd heerlijk gedanst en de polonaise was ook uitermate welkom! Het feest was in café Popken te Ekehaar.

Het wijkfeest in Assen Oost was mooi, schitterend weer en overal leuke kraampjes in de straat. Ons optreden was binnen in een zaaltje, de grote schuifdeuren naar buiten stonden wagenwijd open om de zomerse sfeer binnen te halen. Het was een vrolijke middag! Jan Germs (auteur van o.a. “De sigaar”, “Daphne - Het verhaal van het loze wichie”, en “Iemen met edik vangen”) las een paar komische verhalen voor uit eigen werk. Ik zong mijn eigen liedjes afgewisseld met jaren 50/60 repertoire en vrijwel iedereen zong mee. Hans Jalving, taolschulte van Assen deed de aankondiging.

Optreden op 26 januari 2017 in “De Schans” te Emmen. De sfeer was goed, waar het kon werd er meegezongen en af en toe werd er gedanst.

janke-lameris-met-mannenkoor

Voorjaarsconcerten bij Jimm’s restaurant en zalen te Gieten


Amusementskoor “Nieveenster Jongens” heeft, samen met mij als gast, twee optredens verzorgd in de sfeervolle zaal van Jimm’s Restaurant en Zalen te Gieten. Het mannenkoor o.l.v. dirigent Albert F. Daanje bracht zowel bekend als onbekend repertoire. Ook had één van de koorleden zelf een lied geschreven over vriendschap waarbij de muzikanten van het koor een arrangement hadden geschreven. Het publiek was enthousiast, vrijwel iedereen zong mee waar het kon. Naast mijn eigen Drents- maar tevens bekend jaren 50 / 60 repertoire, heb ik een duet gezongen met Dirigent Albert Daanje: “Am Abend da kommen die Träume” van Imca Marina. Ik heb er erg van genoten, mede natuurlijk omdat het zo’n gemoedelijke sfeer was. Ook het publiek was uiterst sympathiek. Wat mij betreft: Voor herhaling vatbaar!


Taol an Taofel, zondag 26 maart bij Café Onder de Linden in Vries. Vrijwilligers van het Huus van de Taol Stichting Het Drentse Boek organiseren jaarlijks vier keer een programma met literatuur, muziek en zang en…. lekker eten! De presentatie was in handen van Anne Doornbos en Herma Stroetinga, gasten waren Dick Blancke, Jan Glas en Janke Lameris. De coördinatie was in handen van Janny Roggen. Het was heel gevarieerd en erg gezellig. Ik vond het mooi om er deel van uit te maken!


Middag-vullend programma op 12 april. Het optreden vond plaats in het Mozaïek Theater in Zuidlaren.

Tjonge wat een groot podium helemaal voor mij alleen…. Maar het was erg leuk.


Op 20 april heb ik een feestavond verzorgd voor een vrouwen-vereniging in “Het Anker” te Emmer-Compascuum. Een fijne groep vrouwen, na afloop nog mooie gesprekken gehad, alsof we elkaar al jaren kenden!