Zaterdag  10 maart 2012 werd in Theaterboerderij De Deel in Sleen de nieuwe cd van Janke Lameris gepresenteerd. Het alom bekende duo Harm en Roelof gaf die avond in dit spraakmakende noordelijke theater een voorstelling in het kader van hun 25-jarig bestaan als Drenthe’s  populaire en meest-authentieke cabaret- en zangduo ooit.


De twee Drentse toppers waren bereid om Janke’s nieuwe cd, aan het begin van hun eigen voorstelling, voor een uitverkochte en met enthousiast eigen publiek gevulde zaal, in ontvangst te nemen.


Janke vertelde dat zij Harm en Roelof al bijna vijfentwintig jaar kent en dat zij in de loop der jaren verschillende keren met hen op het podium heeft gestaan, zowel als soliste als met het duo Janke en Tiny.


Vanaf  de prille beginperiode, waarin zowel Harm en Roelof als Janke zelf, nog vrijwel onbekend waren in de Drentse muziekwereld, was er volgens Janke sprake van wederzijds respect, waardering en collegiale vriendschap wanneer zij samen met Harm en Roelof op het podium stond. ‘Ik bewonder de manier waorop jullie nou al viefentwintig jaor gaanks bint op een hoog niveau zowel as ‘t giet um liedteksten, zuverheid van zang, muzikaole umliesting prissentaotie en de mix tussen ernst en humor. Jullie bint veurbeelden veur mij waor ik veul an had heb’, aldus Janke die benadrukte dat zij het een eer vond dat Harm en Roelof haar verzoek om de nieuwe schijf in ontvangst te nemen zonder aarzeling hadden aanvaard.


Het bestaan van wederzijdse vriendschap werd door het populaire duo al eerder officieel bevestigd en onderstreept met de verschijning van hun DVD Harm en Roelof en kameraden in 2004. Op deze productie zijn (naast Harm en Roelof zelf) als vrienden het Drents Jeugdorkest, het duo Dampo, het duo Lucinda Klasen en Christiaan Strijker en het duo Janke en Tiny te zien en te horen.


Bij de presentatie van Janke’s nieuwe cd in theaterboerderij De Deel vertelde Harm Dijkstra dat het duo in de loop der jaren inderdaad wederzijds respect en waardering heeft ervaren. Hij prees Janke die volgens hem ‘op haar eigen bescheiden wijze’ met eigen teksten en muziek een geheel eigen plek in de Drentse muziekwereld heeft veroverd. ‘A’j heur ienmaol heurd en zien hebt op ‘t teniel dan vergeet ie heur zomaor niet weer’, aldus Harm Dijkstra.

CD Presentatie  in theaterboerderij De Deel in Sleen Dagblad van het Noorden janke-lameris-nieuwspagina-00 Janke Lameris janke-lameris-nieuwspagina-01